Qigong

Qigong

Qigong is een van oorsprong Chinese bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt. Qigong bestaat uit bewegingen die de energiestroom in het lichaam activeert. De energiestroom in je lichaam kan door allerlei oorzaken geblokkeerd zijn: vermoeidheid, slecht eten, weinig beweging, milieuvervuiling etc. Qigong maakt de gewrichten soepel, versterkt de spieren en verbetert het evenwicht en de coördinatie. De meeste Qigong oefeningen combineren langzame bewegingen met een rustige ademhaling en een geconcentreerde geest. De oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en kunnen eventueel op een stoel gedaan worden.

Ik heb de docentenopleiding Zhineng Qigong gevolgd bij de Qing-Bai Academie. Zhineng Qigong is ontwikkeld uit 5000 jaar ervaring op het gebied van Qigong in combinatie met moderne medische inzichten en door de Chinese overheid als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen. Dr. Pang Ming heeft deze Meditatie in Beweging ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. Hij is opgeleid in de Chinese traditionele geneeswijzen en is westers geschoold arts.

Zhineng Qigong combineert beweging en meditatie, hetgeen tot diepe ontspanning, concentratie en innerlijke balans leidt. Door eenvoudige, kalme bewegingen worden energiebanen geopend, kunnen blokkades oplossen en gaan het immuunsysteem en andere lichaamsfuncties beter functioneren.